Laatste nieuws

AANVANGSTIJD PRIJSUITREIKING GEWIJZIGD: 18.00 UUR IN PLAATS VAN 17.00 UUR!!!!!!

—————————————————–

Mark Hoogstad wint

Rotterdamse persprijs;

uitreiking 4 oktober

Rotterdam, 26 september 2018 – De Persprijs Rotterdam 2018, de mediaonderscheiding voor

journalistieke producties over Rotterdam en omgeving, gaat naar freelance journalist Mark Hoogstad. Hij krijgt de prijs met zijn boek ‘Rotterdam, stad van twee snelheden’ dat eerder dit jaar verscheen.

De prijs wordt donderdag 4 oktober uitgereikt in congres- en debatcentrum Arminius in Rotterdam. De productie van Hoogstad werd gekozen uit 15 inzendingen. In het juryrapport wordt de winnende inzending geprezen om de ‘meeslepende stijl’ waarin de Rotterdamse politiek wordt doorgelicht.

Vier andere inzendingen werden ook genomineerd:

  • Rik Kuiper van de Volkskrant met een artikelenserie over de gemeenteraadsverkiezingen waarbij de auteur onder meer op originele wijze een tramlijn gebruikt om de verschillende Rotterdamse wijken te belichten;

  • De lokale omroep Open Rotterdam met een boeiende serie tv-uitzendingen over innovaties in de Rotterdamse haven, geproduceerd door Eric Creemers;

  • Freelance journalist Marijke Nijboer met haar boek ‘Achter de voordeur’ over de begeleiding van een Rotterdams probleemgezin dat door de auteur 5 jaar lang werd gevolgd;

  • Margot Smolenaars van Vers Beton met het onderzoeksproject ‘Bouwen is macht’ over de bouwwereld en de vaak slechtlopende verhoudingen met de overheid.

De Rotterdamse persprijs wordt voor de dertiende keer* toegekend door een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van strafpleiter Inez Weski. De prijs bestaat uit een glazen trofee en een geldbedrag van € 5000.

De bijeenkomst in Arminius (Museumpark 3 Rotterdam) op 4 oktober duurt van 18.00 tot 20.00 uur. De presentatie is in handen van Anna Visser. De toegang is vrij.

——————————————–